دوچرخه ثابت و کاهش موضعی شکم و پهلوها پیشگفتار: روشی که در ادامه بحث خواهد شد طی تحقیقی که صورت دادهایم به دست آمده است. این روش میتواند به عنوان یکی از صدها روش کاهش موضعی شکم و پهلوها مورد توجه مربیان، مخصوصاً بانوان قرار بگیرد. امید است که کارآمد واقع شده و شما را در این امر یاری دهد
نکتهی کلی: ابتدا تواناییهای فرد را آزمایش کرده و بعد اقدام به انجام این روش کنید. ببینید تا حداکثر چه مقاومتی (درجهای) و چه سرعتی، میتواند با دوچرخهی ثابت رکاب بزند.
نکته: ورزش را از کمترین مقاومت (درجهی 1) که سبکترین حالت است شروع کنید و رفتهرفته مقاومت را به حداکثر رکوردی برسانید که فرد ثبت کرده است، سپس مجدداً برای اتمام کار مقاومت را رفتهرفته کم کنید تا به سبکترین حالت برسد و بدن فرد به راحتی به حالت اولیه باز گردد
یک نکته که قبل از شرح استفاده از دوچرخه لازم است گفته شود، دربارهی درجه تنظیم زین (محل نشست دوچرخه) است، اگر شما زین دوچرخه را در بالاترین مقدار بگذارید فشار کمتری نسبت به زمانی که در پایینترین حالت دوچرخه است به عضلات ناحیه شکم و پهلو وارد میکند (وقتی زین در پایینترین وضع خود باشد شما به شکل ناخواسته زانوهای خود را بیشتر به طرف شکم بالا میاورید که این امر سبب فعالیت بیشتر عضلات ناحیه شکم و پهلو میشود.)
روش استفاده
فرض میگیریم دوچرخهی شما تا 8 درجه مقاومت دارد و فرد مورد نظر تا 8 درجه مقاومت را توانسته است انجام دهد: مرحلهی اوّل: زین را در بالاترین درجه قرار دهید و درجهی مقاومت را روی 1 بگذارید. مرحلهی دوّم: زین را در وسط تنظیم کنید و درجه مقاومت را به 4 تغییر دهید (میتوانید تغییر درجه از 1 به 4 را مرحله به مرحله نیز انجام دهید یعنی 1-2-3-4) مرحلهی سوّم: در این مرحله زین را در پایینترین قسمت ممکن بگذارید و درجه مقاومت را از 4 به 8 برسانید (میتوانید تغییر درجه از 4 به 8 را مرحله به مرحله نیز انجام دهید یعنی 5-6-7-8.) مرحلهی چهارم: دوباره زین را در وسط قرار دهید و مقاومت را به درجه 4 برگردانید (در اینجا، کم کردن درجه به صورت مرحلهای بسیار مفیدتر است یعنی 8-7-6-5-4.) مرحلهی پنجم: زین در بالاترین درجه خود قرار میگیرد و مقاومت از 4 به 1 تغییر میکند (تغییر مرحلهای مفیدتر است)
اما سؤال این است که این روش چند ست در روز باید انجام گیرد؟ هر ست چند دقیقه به طول بیانجامد؟ هر مرحله چند دقیقه را به خود اختصاص میدهد؟ سرعت رکاب زدن به چه شکل باشد؟
ما 2 فاکتور را در نظر گرفتیم و طبق آن این زمانها را پیشنهاد میکنیم: 1. افزایش آمادگی جسمانی:
3 ست 25 دقیقهای به شکلی که در ادامه بیان میشود.
مرحلهی اوّل 30 ثانیه – مرحلهی دوّم 4 دقیقه و 30 ثانیه – مرحله سوّم 15 دقیقه – مرحلهی چهارم 4 دقیقه و 30 ثانیه – مرحلهی پنجم 30 ثانیه (5 مرحله دربالاتوضیح داده شد).
چون هدف از انجام آن افزایش آمادگی جسمانی میباشد فرد باید مراحل اول و آخر را جهت گرم کردن و سرد کردن انجام دهد (با سرعت آرام)، مراحل دوم و چهارم را با سرعت متوسط و مرحلهی سوم (بخش اصلی) را بانزدیک به حداکثر سرعت خود انجام دهد. 2. جهت کاهش وزن:
3 ست 30 دقیقهای به شکلی که در ادامه بیان خواهد شد.
مرحلهی اول 2 دقیقه – مرحلهی دوم 3 دقیقه – مرحلهی سوم 20 دقیقه – مرحله چهارم 3 دقیقه – مرحله پنجم 2 دقیقه
چون هدف از انجام آن کاهش وزن است فرد باید مراحل اول را جهت گرم کردن با سرعتی آرام انجام دهد، مرحله دوم باید با سرعتی انجام گیرد تا عضلات را برای مرحله اصلی که مرحلهی بعد از آن است آماده کند. مرحله سوم (بخش اصلی) باید با سرعتی انجام بگیرد که فرد مطمئن است میتواند 20 دقیقه با آن سرعت فعالیت را انجام دهد (حداکثر سرعتی که میتواند 20 دقیقه را دوام بیاورد)، مرحلهی چهارم باید همانند پلی باشد تا فشار وارده در بخش اصلی به طور آهسته کاسته شود، مرحلهی پنجم که باید با سرعتی آرام انجام گیرد تا بدن و عضلات درگیر در فعالیت از حالت انقباض شدید خود خارج شوند تا پس از فعالیت دچار گرفتگی یا ضعف نشوند.
بهتر است همراه با ورزش برای جلوگیری از افت قند خون محلولی با چنین مشخصات مصرف کنید:
یک شیشه 1/5 لیتری آب + 60 گرم قند (جلوگیری از افت قند خون) + کمی نمک (وجود سدیم و جلوگیری کردن از اسپاسم عضلانی) + کمی آبلیمو (دارای ویتامین C میباشد و سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند).
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.