کربوهیدرات مصرفی و سطح انسولین
بر اساس یک ادعای نامشخص؛ انسولین شما را چاق میکند و کربوهیدرات سبب تحریک انسولین میشود، پس کربوهیدرات شما را چاق میکند. ساده به نظر میآید، درست است؟ خب، بله داستانِ سادهای به نظر میآید، به خاطر اینکه اشتباه است!
در عین حال این درست است که کار انسولین، خارج کردن گلوکز از خون و ذخیرهی مابقی آن به عنوان ذخایر چربی میباشد. کربوهیدرات سطح انسولین خون را افزایش میدهد، البته بعضی از منابع رایج پروتئینی (مثل تخممرغ، پنیر، گوشت و ماهی) نیز چنین کاری را انجام میدهند، چرا که این هورمون وظیفه انتقال آمینو اسیدها برای سنتز پروتئین به عضلات ما را دارد. انسولین یک اثر ناچیز ضد کاتابولیکی نیز دارد؛ یعنی اینکه به حفظ کردن عضلات کمک میکند.
بعضی از مردم ادعا میکنند به دلیل اینکه بدن شما هنگام خوردن مواد حاوی کربوهیدرات، انسولین بیشتری تولید میکند، بنابراین سبب افزایش ذخایر چربی میشود. البته که آنها اشتباه میکنند! تحقیقات نشان دادهاند که میزان تولید انسولین، نسبت به غذایی که خوردهاید(پاسخ انسولین)، تأثیری در مقدار ذخایر چربی ندارد
کربوهیدرات و کاهش وزن
بگذارید نگاهی به تحقیق انجام شده توسط دانشگاه پنسیلوانیا(University of Pennsylvania)بیندازیم.در این تحقیق، محققان به 63 انسان بالغ و چاق 2 برنامه غذایی مصرفی ارائه دادند:
برنامه اول: کربوهیدرات اندک، پروتئین و چربی زیاد.
برنامه دوم: یک برنامه ترکیبی شامل 60٪کالری دریافتی ازکربوهیدرات،25٪ از چربی و 15٪ از پروتئین.
نتیجه این بود: عدهای که کربوهیدرات اندکی دریافت کرده بودند (برنامه غذایی اول) در 3 ماه اول وزن بیشتری را نسبت به بقیه از دست داده بودند،اما این تفاوت در مدت 12 ماه بسیار ناچیز بود.
کاهش کربوهیدرات دریافتی ذخایر گلیکوژن موجود در کبد و عضلات را کاهش میدهد. نتایج 3 ماه اولیه شگفتانگیز نبود، چرا که منابع عمده آب در بدن کاهش یافته بود. این امر باعث یک افت سریع در وزن میشود که ربطی به کاهش چربی بدن ندارد.
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.