افزايش بيش از حد طبيعي گودي کمر را لوردوز کمري ميگويند . در شرايط طبيعي زاويه کمري - خارجي 30 درجه و در افرادي داراي لوردوز ميزان اين زاويه بيشتر از 30 درجه است .
زاويه کمري خارجي :
اگر صفحهاي از ديسک مابين L5 و S1 عبور کند با صفحهاي که موازي با زمين است زاويه اي در حدود 30 درجه تشکيل ميدهد که به اين زاويه ، زاويه کمري - خارجي Lumbo sacral angle مي گويند. اگر مقدار اين زاويه در اثر چرخش قدامي لگن خاصره افزايش يابد شخص دچار لوردوز کمري شده واگر زاويه کمري- خارجي براثر چرخش خلفي لگن از 30درجه کاهش يابد کمر صاف ايجاد شده است .
تشخيص :
علاوه بر استفاده از عکس راديوگرافي و استفاده از زاويه کمري- خارجي ميتوان از خط شاقولي براي تشخيص لوردوز کمر استفاده کرد.
استفاده از خط شاقولي يا خط مبدأ : وقتيکه خط شاقولي يا خط مبدأ صفحه شطرنجي از نقاط شاخص عبور ميک ند ناحيه را با تمايل خلفي طي ميکند بطوريکه با استفاده از تست نيويورک ميتوان گفت در يک فرد طبيعي حدود 40 درصد در خلف خط شاقولي و60 درصد در قدام خط شاقولي قرار ميگيرد . بنابراين در کسانيکه قسمت خلفي درصدي کمتري را به خود اختصاص داده است ، لوردوز تشخيص داده ميشود .
احتمالاً در افراديکه داراي لوردوز کمري هستند باسن و شکم برآمدگي پيدا کرده ، وزانوها ممکن است کاملاً صاف شده باشد .
علل لوردوز کمري
از مهمترين علتهاي بروز لوردوز کمري ميتوان به موارد ذيل اشاره نمود :
زايمانهاي مکرر
در رفتگي دو طرف لگن خاصره
استفاده از کفش پاشنه بلند در موارد ضعف عضلاني
جابجايي ستون مهرهها به سمت جلو ( مادر زادي يا هر عامل ديگر )
ضعف عضلات شکمي وعضلات خلفي ران و بازکننده هاي مفصل ران
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.